Działalność i osiągnięcia

Działalność Fundacji „Ich dom”

Fundacja nie prowadzi działalności gospodarczej, dlatego środki, dzięki którym realizujemy nasze cele, pozyskujemy organizując imprezy dobroczynne[galeria] – koncerty, bale, aukcje dzieł sztuki, a także poprzez datki firm i osób prywatnych. Dotychczas zaproszenie do udziału w naszych koncertach przyjęli: Krzysztof Daukszewicz, Alosza Awdiejew, Stanisław Sojka, Robert Gawliński z Zespołem Wilki, Piotr Bałtroczyk oraz GRUPA MO CARTA. Na balach charytatywnych nasi goście bawili się w towarzystwie artystów scen polskich – Tomasza Sapryka, Andrzeja Rosiewicza i Krzysztofa Tyńca.

Nasze osiągnięcia

Dzięki hojności i życzliwości wielu darczyńców i dobrodziejów udało się nam dokonać zakupu piętnastu mieszkań. Wszystkie już są zasiedlone przez wychowanków domów dziecka. W ostatnich trzech mieszkają dwaj chłopcy Tomek i Piotrek oraz młode małżeństwo z dzieckiem.

Remontowaliśmy też mieszkanie w Warszawie i pomagaliśmy typować kandydatów do zamieszkania w lokalach z puli Urzędu Miasta Płocka.